PÁR RAD DO ZAČÁTKU

REAL FIRE....BACK TO NATURE....pro někoho jen fráze, pro mne realita, na které je postaven celý koncept značky myGRILL. Veškeré grily, které naleznete v našem sortimentu, jsou určeny pro spalování čistě přírodních materiálů. Ideálních výsledků dosáhnete při použití jakéhokoli tvrdého dobře proschlého dřeva, alternativně dřevěného uhlí. Na roztopení vyzkoušejte spadané šišky jehličnanů a pokud je doplníte proschlým jehličím, již více nevezmete technický podpalovač do ruky.

S údržbou grilu si opravdu nemusíte dělat starosti. Těla grilů, podstavců a dalších doplňků vyrábíme ze speciální patinující oceli corten. Není to žádná novinka, ale roky prověřená slitina, která se běžně využívá pro stavby mostových konstrukcí, nákladních lodí, opláštění budov a všude tam, kde je kladen důraz na dlouhou životnost a bezúdržbovost. Povrchová úprava se nijak neřeší, gril se nechá stát kdekoli venku a dle vlhkosti a teploty prostředí v určitém časovém intervalu "zrezne". Není se však čeho obávat, povrchová rez je v tomto případě žádoucí. Plní zde funkci ochrany proti hloubkové korozi a stejně tak dodává výrobkům neotřelý zajímavý design. Po dobu, než se proces patinování povrchu ustálí, je potřeba počítat s jistým znečištěním místa pod grilem.

Grilovací plochy, rošty, špízy, pánve a veškeré další doplňky a části grilů, které přichází do styku s grilovanými potravinami vyrábíme z potravinářské nerezi. Již z názvu vyplývá, že se jedná o materiál vhodný pro styk s potravinami a stejně tak o ušlechtilý nerezavějící materiál. Jedinou Vaší strarostí tedy bude očištění povrchu od napálených zbytků z předešlého grilování a vysypání popela. Pro větší komfort, zejména v období dešťů, je výhodné pořízení krytu grilovací plochy. Nechráníte tím svůj gril, ale zajistíte si stále suché topeniště a okamžité roztopení grilu, bez vynášení mokrého popela:-)

Trochu vět o bezpečnosti určitě neuškodí. Ta zásadní je asi ta, že si nepořizujete nějaký elektrický ohříváček, ale kvalitní robustní gril na pevná paliva. Naše grily jsou celokovové a všichni víme, jak je ocel dobrý vodič elektřiny, stejně tak tepla. Hezky proschlé suché dřevo s dostatečným přívodem vzduchu do místa hoření dokáže vykouzlit kovářské teploty, grilovací desku tak dokáže rozpálit téměř do běla a stejně tak je potřeba počítat s ohřátím topeniště a částečně i podstavce a odkládacích ploch. K výrobě grilů zásadně používáme silnostěnné materiály, je to fajn pro živostnost, stabilitu i akumulační schopnosti grilu, je však třeba také počítat s tím, že Vám takovýto gril nevychladne ihned po vyhasnutí, jako jiné plechovky, ale zůstává horký po několik dalších hodin. Prosím, zajistěte po tuto dobu bezpečnost Vašich dětí, přátel i domácích mazlíčků dostatečným odstupem od rozpáleného grilu.

Stejně tak je důležité gril vždy ustavit na místo dostatečně vzdálené od keřů, dřevěných konstrukcí a dalších hořlavých předmětů. Gril je nutné ustavit na rovný, celistvý povrch. Veškeré grily jsou v podstavcích opatřeny kotevními otvory. Doporučujeme Vám jich využít k ukotvení do pevné podložky pod grilem, případně jich lze využít k montáži transportních koleček.

Na závěr Vás velice rád uvítám na svých facebookových stránkách grilujeme, udíme, kam se po několit let snažím sepisovat své zážitky nad otevřeným ohněm a podělit se tak s přáteli alespoň o vizuální stránku svých kulinářských, ale také profesních zážitků z výroby nových přírůstků do rodiny myGRILL. Stejně tak, s Vaším svolením, rád zveřejním některé z Vašich designerských nápadů a kulinářských počinů potřísněných kouřem a dýmem. Neváhejte se tak podělit s ostatními vyznavači této vášně o své úspěchy a staňte se tak součástí jedné velké zakouřené rodiny.